Sydney
Door: Daan
Blijf op de hoogte en volg Daan
04 December 2011 | Australië, Sydney
Hallo,
Ik zal even kort verslag doen van onze belevenissen in Sydney na het vorige verslag.
We zijn maandagochtend aangekomen en na een verfrissende douche zijn we meteen maar richting de haven van Sydney gelopen voor een bezoek aan de Harbour Bridge en het Opera House. Supermooi om te zien en het weer werkte ook wel mee. Wat leuke foto's geschoten voor het thuisfront die we hopelijk nog kunnen uploaden. Daarna op de terugweg een rondje gelopen door de Botanical Garden, waar we de niet te missen Kaketoes dus wel degelijk gemist hebben.. We kwamen terug in het hostel en daar een backpackerproof noodles maaltijd genuttigd om er maar alvast aan te wennen. Na het eten even op bed gaan liggen om een uurtje bij te slapen, althans dat was de planning want we werden de volgende morgen pas elf uur wakker.
Dinsdag hebben we een bezoek gebracht aan Darling Harbour, prachtig gebied met een park, winkeltjes en het Sydney Aquarium. Dat is precies zoals het heet; een verzameling gigantische aquaria midden in Syndey. Met onder andere langnekschildpadden, waterslangen, gigantische kabeljauwen, krabben, sting rays, zeekoeien en zusterhaaien (4 meter). Ik verwijs wederom naar de foto's. Verder moesten we boodschappen doen om in ons levensonderhoud te voorzien. Het hostel heeft een prima keuken waar je zelf je gang kunt gaan, want elke dag op locatie eten met de hier gangbare is niet te doen. Dus we zijn de supermarkt in gedoken en zelf aan de slag gegaan met pasta, het resultaat was zelfs eetbaar te noemen.
Ons idee vooraf was om in Sydney een auto te kopen en vandaar uit de East Coast, de Outback en Melbourne te bereizen. Dus gingen we woensdag op jacht naar een auto bij de 'automarket' van Kings Cross. Na enkele dealers afgelopen te hebben bleek echter dat dit idee toch niet haalbaar is. Met de Australische zomer op komst zijn alle goedkope auto's al uit de roulatie en werd het dus onmogelijk om onder de 4500 dollar iets te kopen. Een alternatief was onderling kopen van andere backpackers, dit heeft als nadeel dat je de auto daarna zelf moet verkopen terwijl een dealer een buy back garantie geeft (veel lagere waarde alleen). En aangezien we geen tijd en zin hadden om 3 weken in Melbourne te zitten met die auto hebben we besloten om met de bus te reizen, iig naar Cairns. Dit idee hebben we donderdag verder uitgewerkt. Je wordt in Sydney als backpacker op straat continue aangesproken door mensen die je trips voor de east coast willen aansmeren etc. We wisten niet zo goed wat we nou moesten dus hebben we aangeklopt bij de infobalie van het hostel. Daar zat een lieftallige dame die nogal een lage pet had van de cowboy verkooppraktijken en ons van uitstekend advies heeft voorzien (zeggen we nu). Met haar de hele East Coast tot en met Cairns ingeboekt. Onder andere: alle hostels en alle busreizen ingeboekt, Fraser Island en Magnetic Island. Als klap op de vuurpijl zullen we met kerst twee dagen zeilen op de White Sunday Island. Daarna zetten we koers naar Cairns waar we oud en nieuw zullen vieren en er een Great Barrier Reef trip op de planning staat. Het was een hele opluchtig dat alles geregeld was en de laatste dagen in Syndey konden we rustig aan doen.
Daarna zijn we naar de Syndey Tower gegaan, een uitkijktoren over Sydney van 250 meter hoog. Erg indrukwekken uitzicht en we hebben zelfs nog de zonsondergang kunnen meepakken. Alleen zonde dat ze een lelijke wolkenkrabber voor het uitzicht over de haven, Harbour Bridge en het Opera House hebben gezet. Mocht verder de pret niet drukken natuurlijk. Daarna nog even de 360 Skybar ingedoken, een bar/restaurant bovenin de Tower met een ronddraaiend interieur. Intussen hadden alle gebouwen hun lichten aan en was er af en toe vuurwerk te zien. We hebben wel eens op een vervelendere plek een biertje gedronken.
Vrijdag zijn we vroeg met de trein naar Katoomba gegaan voor een bezoek aan de Blue Mountains. We boekten een ticket voor de Hop on / Hop Off bus die ons van attractie tot uitkijkpunt en weer terug zou brengen. Bij de eerste stop stond in de gids een bushwalk van een uur als optie. Een uurtje lopen, dat kon er nog wel af vonden we en vervolgens zouden we weer op de bus stappen. Nou, ik moet zeggen dat we onszelf verbaad hebben en bijna het hele busschema te voet hebben afgelegd door de bush met een 5 uur durende wandeling. Erg indrukwekkend, superveel mooie dingen gezien en eigenlijk zouden jullie de foto's moeten zien om te begrijpen wat ik bedoel. Over de fotos' gesproken, ik had het uploaden aangezet op het moment dat ik dit stuk ging typen. Echter ik keek net even en ze waren na twee foto's vastgelopen... Geert heeft echter een Picasa account en zijn foto's daarop gezet. Zal proberen of ik ze daar bij kan krijgen.
Gister (zaterdag) hebben we de bus gepakt naar het iconische Bondi Beach voor een relaxte middag. Het is eigenlijk midden in de stad en dat maakt het zo mooi. Het was niet heel groot (verwend als we zijn met Bakkum Beach) maar het water helder en golven hoog. Er werd dus ook door een hoop mensen gesurfd, waardoor het bij ons ook wel een beetje ging kriebelen alvast.
Zaterdagavond gingen we na een anonieme tip op zoek naar de club The Establishment. Na eerst voor het gelijknamige hotel te hebben gestaan, hadden we vervolgens de juiste rij te pakken. Eenmaal aan de beurt werden we keurig geweigerd omdat we geen bordeelklakkers (nette schoenen) aanhadden.. Na een klein beraad besloten we toch maar om onze stoute schoenen aan te trekken en de openstaande nooduitgang van het hotel in te lopen om te kijken of we er op die manier misschien in konden komen. Eenmaal in de lift kwam er iemand van het hotel aan die vroeg of we een kamer hadden. Na een negatief antwoord van onze kant en de vraag hoe we in de club loodste hij ons zo via de achteringang naar binnen. Thnx buddy! Zo hebben we toch nog een paar dure biertjes en goeie avond gehad.
Inmiddels is het zondagmiddag en vananond pakken we de nachtbus richting Byron Bay, waar we 3 nachten zullen blijven. Onze tijd in Sydney was wat mij betreft superrelaxt; mooie stad, relaxte en vriendelijke mensen, veel ruimte en groen, in alles een tegenstelling met Hongkong eigenlijk. Ook qua drankbeleid, wat gewoon eigenlijk een ramp is in Sydney. Zo mogen de supermarkten het niet verkopen dus moet je naar een speciale liquorstore. Heb je eindelijk voor drie dollar een biertje, mag het nog eens nergens opdrinken ook. Niet op straat, niet in je hostel, niet op het strand en niet in het park. Naja, er mag wel meer niet ;-) Maar het is iig beter dan in een willekeurige bar, waar je keurig tussen de 5 en 6.5 dollar betaalt voor een 'half pint'. Maargoed, we zijn hier tenslotte niet voor de drank.
Het uploaden van foto's naar Picassa gaat volgens mij wel aardig. Geert en ik hebben onze foto's van Sydney en Hongkong in een gemeenschappelijke map gegooid dus ik heb geen idee of er een beetje een logische volgorde in zit. Zal de link posten als die bekend is.
Daan
Daan
04 December 2011 - 08:14
Dad:
Hé Daan,
Leuk verslag weer. Je kunt goed schrijven.
Jammer van de auto. Misschien kom je onderweg nog iets tegen.
Hoeveel € is een dollar ?
Groetjes, José and Daddy -
04 December 2011 - 09:13
Kees & Suus:
Hé Daan, leuk verhaal zo op zondagmorgen. Wij herkennen veel in je verhaal, waar jullie nu naar toe gaan is Kees ook geweest. Jullie gaan hele mooie dingen zien!! Cairns ben ik ook geweest, je gaat wel snorkelen of duiken toch?! Dat is echt super op de Great barier reef.
Groetjes uit een winderig uitgeest. -
04 December 2011 - 10:35
Michael:
Anonieme tip? Ik wil met naam en toenaam genoemd worden als iets goed uit pakt, ik spreek hier ook namens dhr. R Seignette en mw M. Pepping. Have fun nog ouwe playboy! -
04 December 2011 - 11:34
Michelle:
Wauw daan, je roept weer goede herinneringen op! Enjoy!! -
04 December 2011 - 12:21
Tante Es En Ingmar:
Hoi mannen, wat leuk dat jullie het zo naar jullie zin hebben en zo,n actif verhaal schrijven!
Nou geniet ervan en we blijven jullie volgen...nu even de foto,s bekijken!
groetjes liefs van ons! -
04 December 2011 - 12:29
Tante Es:
Wauwww wat een super foto,s zeg....ziet er mooi uit, vind vooral die grote boeda,s mooi!x
04 December 2011 - 21:33
Ruud En Renate:
Hoi Daan en Geert,
Wat leuk om jullie belevenissen te lezen. En voor ons heel herkenbaar.
bondi beach is inderdaad niet heel bijzonder maar de rest van Sydney wel. Wij hebben wegens mist the 3 sisters niet gezien jullie hadden dus meer geluk in de blue Mountains.
En ja jammer he dat je niet lekker een bertje kan drinken op het strand wat is Nederland dan makkelijk he. Fraser Iland is echt geweldig om heen te gaan gaan jullie daar zelf rijden of georganiseerd met een bus.
nou veel plezier en wij wachten weer op jullie nieuwe bericht.
groet Ruud en renate
05 December 2011 - 05:35
Eveliene:
Leuk, Daan! Tot over twee maanden in Bangkok, waar bier een eurootje is ;-)
Have fun! -
19 December 2011 - 10:27
Elsje En Hendrik:
Hoi Daan,
Wat een prachtige reis verslagen en te gek dat jullie genieten in dat geweldige land....
Wij Hagemannen hebben iets met Australie hé, zien ze je niet voor een Austaliër aan, je lijkt tenslotte erg op je neven, wie weet kom je er nog 1 tegen het is tenslotte vakantie....
Nou geniet maar van alles wat je beleeft en meemaakt, wij volgen je en zijn benieuwd naar je volgende verhalen en foto's...
Dikke zoen, Elsje en Hendrik